Galerie ArtBrut058 is weer geopend voor publiek en wel op maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 15:00 uur. Vanwege de inachtneming van de anderhalve meter is alleen de gang ingericht met nieuw werk.

Vanaf 10 augustus exposeert Maria van Driel haar werk. Op vrijdagmiddag is zij meestal aanwezig.

 

Maria heeft kunstacademie Minerva in Groningen gedaan en daarna “Beeldverhaal maken” in Brussel. Is daar ook in aanraking gekomen met animatie en strips. Ze tekent met name verhalen.

 

“Nu is Maria bezig met haar derde verhaal. Ze wil dit keer niet te diep gaan, de kern is er al.                Ze wil een versie maken van het Ierse sprookje over de verhaaltjesverteller die geen verhaaltje meer weet. Hij raakt daardoor in de problemen met als gevolg dat hij wel een verhaal heeft. Het sprookje spreekt haar erg aan omdat het de grenzen van het verhaal op een hele mooie manier weergeeft. Het zal een oefening zijn in het verschil te zien tussen echt en niet echt. “Zodat ik wat meer verhaal in mijn verhaal ga hebben en iets minder verhaal in mijn echte leven. Daarnaast vind ik het uitgangspunt het ontbreken van een verhaal wel interessant, omdat ik wel degelijk wat te vertellen heb. Die tegenstelling zoek ik op. In een verhaal of tekening teken ik de woorden. Ik teken gewoon en ben ik in een verlegen bui dan maak ik een verlegen tekening. Ik lees de tekening en weet dat dan voor een volgende tekening, als ik zo’n eigenschap in een verhaal nodig heb voor een personage. Ik kopieer mijzelf op een bepaalde manier. Wat hier te zien is, is een samenstelling van de buien die ik doormaakte in die gekke periode die een lang voorspel had en waaruit ik in de toekomst inspiratie zal halen. ”

Meer zien van het werk van Maria?

www.mariavandriel.blogspot.com

 

En kom vooral de expositie bekijken.